Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Üretimde münteşir olarak kullanılan iki tip yangın merdiveni vardır: z tipi ve dairesel merdivenler. Z tipi merdivenler genellikle çok katlı binalarda tercih edilirken dairesel merdivenler azca katlı konutlar muhtevain henüz uygundur.

Binalarda bulunan yangın bapları ve anne bapların katı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği üzere, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz bapsı da olur.

Yangın sırasında emniyetliğin esenlanması ve birebir şekilde tahliyenin gerçekleşmesi ciğerin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar güvenli şekilde binanın ayrılma edilmesine imkân tanır.

Yangın kapısı fiyatları modellere için bileğustalıkmektedir. Metanet, hizmet ve tamir kolaylığı ve estetik açısından her bir malzemenin diğerine için sunmuş olduğu avantajlara sargılı olarak yeni kapı montaj projeniz midein farklı modeller arasından kanunlar yapabilirsiniz.

Gereç: Yangın kapılarında çoğunlukla çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz rezistanslidir.

Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı sinein insanların dumandan zehirlenmesine pürüz olan evgin kalıp kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tamam kalabalık olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangınlar gâh o derece şiddetli olmaktadır ki çeliği bile eritebilmektedir. Esaslı ağırlıklmış bir yangın bapsı binanın yürekindeki bina sakinlerinin dışarı tahliyesini muayyen müddet güvenli hale getirir.

Bu sebeple çatı ortamında herhangi bir yangın riskine karşı düz yazı edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim kapılar, bina ile dış mekanı güvenilen şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emin alana geçişini önler. Daha detaylı ele aldatmaındığında yangın bapsı özellikleri beyninde;

120 dakika dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı ya da ürkü barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Paslanmaz çelik Yangın Çıkış Kapısı yangın bapları, diğer yangın bapları kadar yapı emniyetliği tasavvurının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, nâre dayanıklı malzemesi sebebiyle alevlerin vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrolör altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlayabilir.

Bir gayrı şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir etki olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir araba olmaması gerekir.

Açılıp - kapanma emeklevinin problemsiz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında sınırlı periyotlarla bu hesap yoklama edilmelidir. 

Bu kapılar kök olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan olmak üzere dü gruba ayrılır.

Kal konusu can kayıplarının evetşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın Kapısı https://redfiredoor.com

Report this wiki page